Kosten

Kosten van rechtsbijstand: vaak gratis

Wanneer de aansprakelijkheid is erkend moeten de kosten van rechtsbijstand worden betaald door de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. 

Wanneer de aansprakelijkheid (nog) niet is erkend komen de kosten van rechtsbijstand voor uw rekening. Wanneer de aansprakelijkheid alsnog wordt erkend moeten de al gemaakte kosten alsnog door de aansprakelijke partij of diens verzekeraar worden betaald.

In sommige gevallen is het mogelijk om op "no cure no pay-basis" te werken.

Kennismakingsgesprek: gratis

Een eerste gesprek is altijd gratis. Het doel van het gesprek is om de kansen en mogelijkheden van uw zaak te bespreken en om u te informeren over de kosten van de behandeling van uw zaak.

Gefinancierde rechtsbijstand

Wanneer uw inkomen niet te hoog is kunt u voor rechtshulp op basis van toevoeging in aanmerking komen. Bij een toevoeging worden de advocaatkosten betaald door de overheid. U betaalt een (inkomensafhankelijke) eigen bijdrage en bijkomende kosten zoals griffierecht. Of u voor toevoeging in aanmerking komt hangt af van uw (gezins-) inkomen en van uw vermogen. U kunt meer informatie vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.